Belföld

Mesterházy: Orbán rendszerének ellenzéke leszünk

Az MSZP elnöke szerint senkinek sem szabad megtagadnia a múltját a párton belül.

Utcára hívja az MSZP az új alkotmány elfogadásának napján az embereket – jelentette be Mesterházy Attila a Hírszerzőnek adott interjújában. A pártelnök szerint az alaptörvény „a Fidesz alkotmánya lesz, amiben Orbán Viktor Kötcsén megfogalmazott víziójának jogi keretét teremtik meg”.

Az MSZP Orbán Viktor politikai rendszerének ellenzéke lesz. „Mi nem akarunk egy antidemokratikus, parlamenti diktatúrában élni, mely a gazdagokat támogató társadalompolitikával, működésképtelen gazdaságpolitikával, arrogáns politikai stílussal párosul” – hangsúlyozta Mesterházy.

A politikus elismerte, hogy a szocialista párt hitelességi deficitben szenved, aminek a levetkőzése évekbe fog telni. Ezzel együtt úgy látja: relatív, hogy ki mennyire kötődik az ezt megelőző kormányzati időszakhoz. Ellenpéldaként megemlítette, hogy Orbán Viktor ma is aktív, holott korábban négy vesztes választása volt a Fidesszel. Mesterházy szerint a hiteles politikára kell helyezni a hangsúlyt, a múltját viszont senkinek sem szabad megtagadnia.

Míg 2010 a túlélés, addig 2011 az építkezés és a megerősödés éve lesz az MSZP-nek – mondta a pártelnök. Egyrészt be kell mutatni a választóknak, hogy a Fidesz becsapta őket. Másrészt tanulni kell a hibákból, és a rossz döntéseket meg kell haladni – fejtette ki.

A szocialisták konkrét programjában aláírásgyűjtés, országjáró körút, az ideológiai irányvonal kiépítése és utcai demonstrációk szerepelnek – sorolta a politikus.

Az interjúból az is kiderült, hogy a pártelnök nem vesz részt Gyurcsány Ferenc pénteki évértékelőjén, mert előre leszervezett kampányeseményen kell megjelennie.

AJÁNLOTT LINK:

Interjú Mesterházy Attilával (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik