Belföld

Műszaki felülvizsgálat indul az M6-oson

Ma a főváros irányából le kellett zárni az alagútláncot, miután repedéseket észleltek.

A szaktárca érintett államtitkárságai haladéktalanul megkezdik az M6/M60 autópálya Szekszárd – Bóly – Pécs közötti szakaszának teljes műszaki felülvizsgálatát, kiemelt figyelemmel az alagutak műszaki állapotára és a jelenlegi hibák okaira – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Ma a főváros irányából lezárták az autópálya alagútláncát, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a “C” jelű alagút bevezető északi szakaszán.

Az NFM közleménye szerint a minisztérium bekérte a koncessziós társaságtól a koncessziós szerződés szerint benyújtandó jelentést az M6 alagútjaiban történtekről. Az előzetes egyeztetések és a helyszíni jegyzőkönyv alapján a hibák elhárítása folyamatban van, a közlekedésbiztonsági kockázatok kizárása után a forgalom újraindulhat.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a hibák kijavítása a koncessziós társaság kötelessége, költségeit a magánpartner viseli. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az állam koncessziós szerződésben foglalt jogait maradéktalanul érvényesíteni kívánja, az útlezárás következményeit a rendelkezésre állási díjban érvényesíti.

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a repedéseket csütörtökön a kora esti órákban észlelték, az alagút falán a meglazult részeket eltávolítják. A szakértői vizsgálatok lezárását követően a kivitelezők a következő napokban elvégzik a garanciális javítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik