Belföld

Jobbik: az állam ne vegyen veszteséges kaszinót!

Az ellenzéki párt szerint nem nemzeti érdek a night clubok állami üzemeltetése.

A Jobbik szerint nem szolgál nemzeti érdeket, ha a Szerencsejáték Zrt. megveszi Andy Vajna producer tulajdonrészét a budapesti Tropicana kaszinóban. A párt szóvivője emlékeztetett rá, hogy a Fidesz azt ígérte, kormányzásával véget ér az az időszak, amikor “haveroknak oszt pénzt” az állam.

A kaszinó belvárosi épülete előtt Dúró Dóra azt mondta: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy az állami tulajdonú cég megvegye “Orbán Viktor jó ismerősének” részesedését egy veszteséges vállalkozásban. Beszélt arról is, pártja szerint egyetlen állami tulajdonú cégnek sem lehet feladata, hogy kaszinót vagy night clubot üzemeltessen.

A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek. A lap azt írta, hogy a Tropicanát üzemeltető Belvárosi Kaszinó Kft. tavaly 176 millió forint veszteséggel zárt, árbevétele pedig 2,7 milliárdról egy év alatt 2,1 milliárd forintra esett vissza. A Népszabadság cikke szerint a szerződést még nem írták alá, az ügyletet a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságának is jóvá kell hagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik