Belföld

Nem vált be a lobbitörvény

Hatályon kívül helyezik a jogszabályt - mondta Rétvári Bence államtitkár.

Nem váltotta be a korrupció elleni fellépés során a hozzá fűzött reményeket a lobbitörvény, ezért döntött úgy a kormány, hogy a társadalmi részvételről szóló törvényt januártól hatályon kívül helyezi – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek.

A parlamenti államtitkár kiemelte, hogy egyetlen párt sem nyújtott be olyan módosító javaslatot, ami jelenlegi formájában fenntartotta volna ezt a szabályozást.

Az Országgyűlés hivatalának statisztikái szerint a lobbitörvény alapján bejelentendő lobbiesemények száma negyedévenként 20-25 körül mozgott. Ez csupán apró töredéke annak, ami megvalósulhatott.

Mint az államtitkár kifejtette: a lobbitörvény kirakattörvény volt, ami a közbeszéd szintjén alkalmas volt annak a látszatnak a keltésére, hogy a kormány a korrupció ellen fellép, de valójában semmiféle eredményre nem vezetett; nem lettek tisztábbak a közpénzügyek – mondta.

A társadalmi részvételről szóló törvény arra törekszik, hogy a lobbitörvényhez képest jobb megoldásokat találjon – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik