Belföld

Indul a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Több száz ellenőrzést végez 2011-ben a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a feladatokat ötszáz fővel, ügyészi engedéllyel végzik majd - mondta a Magyar Televíziónak Bolcsik Zoltán, a szolgálat főigazgatója kedden.

A hirado.hu hírportálra feltöltött, a Magyar Televízió Híradójában is elhangzott interjú hosszabb, vágatlan verziójában a főigazgató azt is elmondta, mivel még nem alakult ki az ellenőrzések pontos módszere, azok pontos száma sem ismert.

Hangsúlyozta: csak ügyészi engedéllyel végeznek majd ilyen tevékenységet. Olyan garanciák vannak a törvényben, hogy aki becsületesen végzi a munkáját, annak nem kell tartania semmitől. A dolgozókat mindenről részletes tájékoztatni is fogják – mondta a főigazgató.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat ötszáz fővel fog működni, a létszám 65 százaléka már rendelkezésre áll. Azokon a területeken ellenőriznek majd, ahol tudomásuk szerint már előfordult vesztegetés vagy más bűncselekmény.

A jövőben a Nemzeti Védelmi Szolgálat végzi a belső bűnmegelőzést és bűnfelderítést a teljes rendvédelmi területen. A szervezet bűnmegelőzési ellenőrzést végez, felderíti a hatáskörébe tartozó bűncselekményeket, ellenőrzi a hivatásos állomány tagjainak kifogástalan életvitelét, és gondoskodik a megbízhatósági vizsgálatok folytatásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik