Belföld

Schiffer a legbeszédesebb képviselő

Schiffer András (LMP) szólalt fel a legtöbbször, és beszélt a legtöbbet az idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés adataiból.

Idén az LMP-s Schiffer András beszélt a legtöbbször az Országgyűlésben – a frakcióvezető 190 alkalommal szólalt fel és 15 órát szónokolt a Házban.

A felszólalások számát tekintve 174-gyel követi őt Vágó Gábor (LMP), majd 166-tal Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), utóbbi összességében alig fél órával beszélt kevesebbet Schiffer Andrásnál. Vágó Gábor ugyan második a felszólalások számában, de csak nagyjából fele annyi időt, közel nyolc órát beszélt, mint a listát vezető párttársa.

A felszólalások összidejét nézve Schiffer András és Gaudi-Nagy Tamás mögött a harmadik Volner János (Jobbik) majdnem félnapi beszéddel. Őt követi Novák Előd (Jobbik) közel 10 órával.

A szocialisták közül Lamperth Mónika (MSZP) 7 óra 17 perccel vezet, míg a kormánypárti politikusok közül az új parlamenti ciklusban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a legtöbbet: 7 óra 7 percet.

Az előző parlamenti ciklus 2010-re átnyúló időszakában Bajnai Gordon akkori kormányfő 53 percet beszélt a plénum előtt. Az új parlamenti ciklusban Orbán Viktor miniszterelnök 22 alkalommal szólalt fel, 6 óra 35 percben.

A frakcióvezetők összehasonlításában Schiffer András majdnem négyszer annyit beszélt, mint Lázár János (Fidesz), aki 33 felszólalásában közel 4 órára vette igénybe a képviselők figyelmét. Vona Gábor (Jobbik) 2 óra 53 percet beszélt és 23 alkalommal szólalt fel. Harrach Péter (KDNP) 31-szer beszélt, összesen 2 óra 13 percben, Mesterházy Attila 19 felszólalása összesen két órán át tartott.

Azok közül, akik csupán egy alkalommal beszéltek az új parlamenti ciklusban, a legrövidebb felszólalás – egy másodperccel – Meggyes Tamás (Fidesz) nevéhez fűződik, aki igennel válaszolt egy ügyrendben elhangzott kérdésre.

Az új parlamenti ciklusban 24 képviselő nem szólalt fel a Házban. Köztük van Vitányi Iván (MSZP), Illés Zoltán (Fidesz) és Demeter Ervin (Fidesz) – derül ki az Országgyűlés internetes oldalán közzétett adatokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik