Belföld

Lázár: nem vagyunk hibátlanok

A sajtónak az a tulajdonsága, hogy ha megpróbálják korlátozni, annál hatékonyabb lesz és annál több olvasóhoz jut el - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Népszavának adott interjúban. Lázár János szerint a párt csupán belakja azt a demokratikus teret, amely a választópolgárok bizalmából kialakult.

A Fidesz él azzal a lehetőséggel, amit az 1989-1990-es rendszerváltás alakított ki. Belakja azt a demokratikus teret, amely a választópolgárok bizalmából kialakult – jelentette ki Lázár János. A párt frakcióvezetője nem gondolja azt, hogy eddig olyan döntéseket hoztak volna, amelyek sértik a demokráciát. Véleménye szerint a választási ígéretek betartása erősíti, nem pedig gyöngíti azt.

Nem figyelmeztette Magyarországot az Európai Unió, ami pedig a gazdasági lépéseket illeti, legyen szó akár a különadókról, a bankadóról, bizonyos szektorok adóztatásáról vagy a magánnyugdíjpénztárak finanszírozásáról, azok a közösség más országaiban is napirenden vannak. Egyáltalán nem lógunk ki a sorból – hangsúlyozta Lázár.

Véleménye szerint nem lesz kudarc a következő fél év, az uniós elnökség ideje. A kormány mindent megtett a felkészülés jegyében, azt is pótolta, amit a korábbi kormányzó párt nem tett meg. Az utolsó félév irgalmatlan tempót diktált. Úgy gondolom, hogy formájában és tartalmában is sikeres elnökség lehet – jelentette ki.

Elismerte, hogy nem hibátlanok, és nincs náluk a bölcsek köve. Próbálunk egy, a korábbi nyolc évhez képest a választói akaratot figyelembe vevő, jelentős változást célul kitűző politikát folytatni. Ennek vannak erényes, jó oldalai – mutatott rá Hódmezővásárhely polgármestere. Ezek szerinte messze többségben vannak a hiátusokkal szemben.

Elképzelhetőnek nevezte, hogy ha kell, akkor átírják az elfogadott médiatörvényt. Mi nem megfegyelmezni szeretnénk a sajtót, hanem egy korszerű törvénnyel segíteni a munkájukat. A következő hetek, hónapok majd próbára teszik az új szabályokat – mondta Lázár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik