Belföld

Kormányhivatalok feladatok nélkül?

Még nem lehet tudni, mi lesz a rendeltetésük a január 1-től működő intézményeknek. A felelős államtitkárság szerint kész a javaslatcsomag.

Még nem ismertek azok a részletek, amelyek szabályozzák majd 2011. január 1-jétől a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladatait – írja a Népszava egy hétfői cikkében.

A lap írása szerint “mindössze 12 nappal a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének megkezdése előtt még nem ismert az a 18 kormányrendeletből álló jogszabálycsomag, amely a hivatalok és az integrált szervek feladatköreiről rendelkezik”.

A területi közigazgatásért felelős államtitkárság viszont korábban úgy tájékoztatott, hogy már elkészült a rendeletcsomag, amelyet az Orbán-kormánynak múlt héten meg kellett volna tárgyalnia, de kihirdetését is „haladéktalanul” ígérték.

A Népszava úgy tudja, az 580 oldalnyi jogszabálytervezetet a múlt héten még csak az érintett hivatalokban véleményeztették.

Máig nem nyilvános továbbá az sem – írja a lap -, hogy kik veszik át a szeptember óta közigazgatási hivatalként működő szervezeti egységeket a kinevezett hivatalvezetőktől. Utóbbiak ugyanis januártól főigazgatói posztot látnak majd el, felettesükké pedig politikusokat neveznek ki kormánymegbízottként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik