Belföld

Gyanúsított lett Weinek Leonárd

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség Weinek Leonárdot, a XIV. kerület volt SZDSZ-es polgármesterét - közölte a Magyar Televízió.

Mint az MTV déli híradójában elhangzott, a politikust kétrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Az ügyészség szerint Weinek Leonárd fiktív tanácsadói szerződéseket kötött a vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Hunvald György – korábbi erzsébetvárosi polgármester – ismerősével, valamint egyik vádlott-társával is.

A nyomozás eddigi adatai szerint Weinek Leonárd ezzel több mint 17 millió forint kárt okozott a zuglói önkormányzatnak; a volt polgármestert december 15-én már kihallgatták – közölte az MTV.

A híradó információi szerint az egyik szerződést Gál Györggyel, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnökével, a Hunvald-ügy egyik vádlottjával, a másikat pedig a volt erzsébetvárosi polgármester ismerősével kötötte Weinek Leonárd. Az ügyészség Hunvald Györgyöt már augusztusban meggyanúsította hűtlen kezeléssel két, szintén fiktív tanácsadói szerződés miatt.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a televíziónak nyilatkozva elmondta: “kölcsönösen egymás ismerőseinek, önkormányzati képviselőknek tanácsadói szerződéseket kötöttek. Ezen tanácsadói szerződések 400 ezer forintról szóltak kölcsönösen, és ezek mögött valós teljesítés nem volt.”

A volt SZDSZ-es polgármester megtagadta a vallomástételt és panaszt tett a gyanúsítás ellen – hangzott el a híradóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik