Belföld

Szmog és köd Miskolcon

Továbbra sem javul a levegő minősége Miskolcon, ám a lakók ezzel nemigen törődnek, a város éli mindennapjait, igaz, néhány gyalogos maszkot kötött szája elé.

Köd és szmog telepedett Miskolc fölé, a városban ugyanakkor nem igazán lehet érzékelni azt, hogy csökkent volna a gépkocsiforgalom, hogy kevesebben lennének az utcákon, hogy a kéményekből ne dőlne kevésbé a füst, pedig a borsodi megyeszékhelyen második napja szmogriadó van.

Bár Kriza Ákos (Fidesz) polgármester csütörtökön megegyezett a városi közlekedési társasággal, hogy pénteken üzemkezdettől, vasárnap éjfélig ingyen utazhatnak villamosokon, autóbuszokon mindazon autósok, akiknek érvényes forgalmi engedélyükben miskolci lakcím szerepel, csakhogy kevesebb autó legyen az utakon, ám a forgalom pénteken nem nagyon mérséklődött. A városba bevezető utak továbbra is forgalmasak, csakúgy mint a belterületiek, a tömegközlekedési eszközök se zsúfoltabbak, mint máskor.

Miskolcon a levegő minősége rossz, csütörtökre virradóra a szállópor koncentrációja elérte, illetve meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét, ezért a miskolciakat különböző korlátozásokra szólította, vagy inkább kérte fel a polgármester.

A gyerekek, az idősek, az asztmások, az allergiások kerüljék a belvárost és a város szűkebb völgyeit, lehetőleg ne mozduljanak ki a lakásból – javasolja a szakember. A sportolók, a fanatikus kerékpárosok edzésüket halasszák el, az egészségesek is szájmaszkkal, kendővel közlekedjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik