Belföld

Pokorni riasztónak látja a pedagógusok helyzetét

A volt oktatási miniszter szerint az eredményes oktatási rendszer alapja a jó pedagógus.

A sikeres, eredményes oktatási rendszer felépítéséhez, működtetéséhez mindenképpen jó pedagógusokra van szükség, de a pedagógusok élethelyzete igen riasztó képet mutat – mondta Pokorni Zoltán egy szakmai tanácskozáson.

Az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke az Apáczai Kiadó által szervezett országos közoktatási konferencián azt hangsúlyozta, hogy a pedagógusok helyzetét az alacsony fizetések és az utánpótlás körüli nehézségek is rontják. Azonban a nehéz helyzetben lévő magyar gazdaság csak arra adhat pénzt, ami valamilyen értéket mutat fel cserébe, ezért az oktatás minőségét mindenképpen emelni kell – tette hozzá. Mint korábban megírtuk egyebek mellett a pedagógus-életpályamodellt is bírálta egy mai lapinterjúban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

Az oktatási kormányzatot ért bírálatok ellenére Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke beszédében úgy fogalmazott, az új kormánnyal szorosabb az együttműködés, ami – bár vannak vitás pontok közöttük – feltétlenül kedvező fordulatot jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik