Belföld

Jégre menni veszélyes!

A befagyott vizek egyelőre nem alkalmasak korcsolyázásra.

A hideg időben egyre több víz fagy be, de a rendőrség óva int mindenkit, hogy engedjen a csábításnak, mert a befagyott felületek még nem elég szilárdak. A police.hu által közzétett figyelmeztetés tartalmazza azt is, miként terhelhető a fagyásban lévő jég:

· kb. 4 cm vastagságú · egy felnőtt

· kb. 8 cm vastagságú · egy csoport,

· kb. 12 cm vasatagságú · szánkók, fakutyák

· kb. 18 cm vastagságú · egy gépkocsi.

A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog. A rendőrség azt kéri, hogy a sportolásra vágyók mindenképpen érdeklődjenek a területileg illetékes rendőrkapitányság ügyeletén, hogy a jég alkalmas-e a jégen tartózkodásra.

Közben ismét Európa legnagyobb korcsolyapályája lett a Fertő-tó nagyobbik, ausztriai része. A tókörnyék osztrák idegenforgalmi hivatalának szóvivője szerint ugyan mintegy 320 négyzetkilométeren lehet korcsolyázni, de ő is óvatosságra intett.

A jégréteg 7 és 12 centiméter közötti. Védenyben, Kismarton körzetében, Fertőmeggyesen és Ruszton a hétvégén is sima jégtükör várja a kiránduló családokat, de a kikötő környékét, illetve az öbölt nem tanácsos elhagyni – figyelmeztetett az idegenforgalmi hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik