Belföld

Szmogveszély Miskolcon

Mára virradóra a szállópor koncentrációja elérte, illetve meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét.

Tovább romlott Miskolcon a levegő minősége. Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség két automata monitorállomása az elmúlt két napban a határértéket meghaladó szállópor koncentrációt mért. Ez a szmogriadó riasztási szintjének elérését, illetve meghaladását jelenti – tudatta az önkormányzat szóvivője.

Kriza Ákos polgármester ezért felszólította a miskolciakat, hogy a város egész területén mérsékeljék a szilárd – szén és fa, illetve olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. Lehetőleg senki ne használja autóját, főleg, ha az dízelüzemű, utazzanak tömegközlekedési járművel, vagy közlekedjenek gyalogosan!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának következő napokra vonatkozó előrejelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében az időjárást anticiklon, hideg, stabil légtömeg alakítja. Szombaton érinti a térséget egy mediterrán ciklon kisebb havazással, feltámadó széllel, majd a jövő hét elején a magasabb légrétegekben erőteljes melegedés indul el, ezért a légköri szennyező anyagok mennyisége a szombati átmeneti csökkenés után várhatóan tovább dúsul.

AJÁNLOTT LINK:

Miskolc honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik