Belföld

Új tűzoltóparancsnoka lesz Budapestnek

Varga Ferenc váltja a 32 év szolgálat után nyugdíjba vonuló Bende Pétert.

Varga Ferenc lesz a fővárosi tűzoltóparancsnok 2011. január 26-ától – erről szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés, egyhangú szavazással. Elődje, Bende Péter nyugdíjba vonul. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság új vezetője 25 éve tűzoltó, az Észak-budai Tűzoltási és Mentési Parancsnokság parancsnoka, Bende Péter mentési helyettese.

Varga Ferenc 43 éves, nős, két gyermek édesapja. Tűzvédelmi diplomát és államigazgatási oklevelet is szerzett. Az alezredes 25 éve tűzoltó, 15 éve parancsnok. 2003-ig az óbudai tűzoltóságot vezette, majd az Észak-budai Tűzoltási és Mentési Parancsnokság vezetője lett. December 1-jétől a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság mentési parancsnokhelyettese. Varga Ferenc a közgyűlés ülésén európai színvonalú, professzionális munkát és költséghatékony működést ígért.

Bende Péter, a jelenlegi tűzoltóparancsnok januárban vonul nyugdíjba, 42 év munka után. A vezérőrnagy megköszönte a fővárosi önkormányzat támogatását és a tűzoltók munkáját. Bende Péter most lesz 58 éves, 32 évet dolgozott a tűzoltóságnál. Törzsőrmesterként kezdte, jelenleg vezérőrnagy, és a jövő év végéig a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is. A parancsnok korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem kizárt, hogy a jövőben még vállal valamilyen munkát, de nem a tűzvédelem területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik