Belföld

Még bizonytalan, milyen időnk lesz karácsonykor

Egészen vasárnapig marad a zord hideg. Hétfőn lehet enyhülés.

Szerdán délután továbbra is sok lesz a felhő felettünk, de kelet felől egyre nagyobb területeken szakadozik fel a felhőzet. Egyre kevesebb helyen számíthatunk kisebb havazás, hózápor kialakulására. A Dunántúlon és a középső országrészben még megélénkülhet az északnyugati szél, másutt gyenge marad. Hideg téli időben lesz részünk, a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 0 és -5 fok között alakul.

Csütörtök virradóra tovább szakadozik a felhőzet, a Dunántúl déli felén és a déli megyékben marad legtovább zárt a felhőzet és itt még kialakulhat hószállingózás, néhol gyenge havazás, másutt csapadék már nem valószínű. A légmozgás gyenge marad. Zord éjszakára számíthatunk, általában -6 és -11 fok között alakul a hőmérséklet, azonban a kevésbé felhős, vastagon hóval borított északi és keleti megyékben -15 fok körüli értékekre is süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Délután a déli megyékben marad már csak erősen felhős az ég, ott is már csak elszórtan alakulhat ki hószállingózás, néhol gyenge havazás. Másutt a vékonyodó, szakadozó felhőzet között néhány órás napsütés is ígérkezik. Gyenge marad a légmozgás. Hideg lesz napközben is az idő, a csúcshőmérséklet is mindössze -2 és -7 fok közé emelkedik.

Zord hétvége előtt állunk. Péntek délutántól egy gyors mozgású mediterrán ciklon áramlási rendszerében délnyugat felől havazás kezdődik, ami szombat estig kelet felé végigvonul az országon. A megerősödő szél hófúvásokat is okozhat. Vasárnaptól kezdődően a magasban jelentős enyhülés következik be és a felénk érkező nedvesebb léghullámok már vegyes halmazállapotú csapadékot adhatnak majd. A hőmérséklet a hét végéig zord értékeket vesz fel, csak hétfőtől lesz a talajon is érzékelhető enyhülés.

Az ünnepek időjárása még meglehetősen bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik