Belföld

Nyakó mellényúlt

Mellényúltam, ezért szavaztam véletlenül igennel a nyugdíjtörvényre - tudta meg lapunk Nyakó István szocialista képviselőtől.

A szavazás eredményén már nem változtat, de a hitelesítő jegyzőkönyvben jeleztem, hogy tévedésből rossz gombot nyomtam meg, így megmarad az utókor számára – mondta Nyakó István azt követően, hogy igennel szavazott a nyugdíjtörvényre.

Az Országgyűlés 250 igen, 58 nem és 43 tartózkodás mellett fogadta el nyugdíjreform és adósságcsökkentő alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényt. A képviselők döntöttek arról is, hogy a törvény sürgős kihirdetését kérik a köztársasági elnöktől.

A Fidesz és a KDNP mellett igennel szavazott a szocialista Nyakó István és a jobbikos Rozgonyi Ernő, valamint két független: Molnár Oszkár, Pősze Lajos. A tartózkodok között volt még Ivády Gábor és Szili Katalin független képviselő.
Az MSZP november 29-én, a törvényjavaslat általános vitájának kezdetekor kivonult az ülésteremből azzal az indokkal, hogy a párt nem asszisztál az emberek megzsarolásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik