Belföld

Megkapják juttatásaikat a BKV-dolgozók

A vállalat minden kifizetést teljesíteni tud - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Fővárosi Közgyűlés közmeghallgatásán.

A BKK nemrégiben kinevezett vezetője elmondta: az elmúlt hetekben rendeződött a BKV finanszírozása, megvannak a hiányzó források, a dolgozók juttatásait pedig nem veszélyezteti semmi. Mint fogalmazott, a cél az ennél is nagyobb biztonság, hogy hosszú távon is rendeződjön a helyzet. Emlékeztetett, hogy a közlekedési társaságnak jelentős pénzügyi adóssága és belső adósságállománya van, utóbbi az elmúlt évek elmaradt ráfordításaiból fakad. A vezérigazgató szerint a járműpark cseréjére megvannak a tervek. Kijelentette azt is: nem lesz járatritkítás a BKV-nál.

Tarlós István főpolgármester ismét hangsúlyozta: nincs szó privatizációról a BKV-nál. Hozzátette: Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek megküldte a főváros a hosszú távú megoldási javaslatát az adósságállomány kezelésére. A városvezető kitért arra is: a napokban kapta meg a közműcégek új vezérigazgatóinak jelentését társaságaikról, amiből kiderül, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egészen kritikus, csődközeli helyzetben van – tette hozzá. A jelentések kapcsán további részleteket egyelőre nem közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik