Belföld

Levonulóban az árhullám a Tisza felső szakaszán

Administrator
Administrator

2010. 12. 13. 11:23

A folyó 670 centiméterrel tetőzik Záhonynál, itt még harmadfokú a készültség.

Záhonyig továbbra is harmadfokú a készültségi szint – közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.

A Tisza hétfő délelőtt 670 centiméteres vízállással tetőzik Záhonynál, s onnan Tokaj irányába folytatódik az áradás és alakul ki keddtől harmadfokú készenlét feletti vízszint – mondta az igazgató.

Bodnár Gáspár kedvezőnek nevezte, hogy a hideg időjárás hatására apad a Tiszába torkolló Szamos, Kraszna és a Túr is, az utóbbinál már a teljes szakaszon elsőfokúra mérsékelhették az árvízvédelmi készültséget. A Szamoson és a Krasznán ugyancsak mérsékelhették harmadról másodfokúra a készenlétet. A Lónyay-főcsatornán továbbra is másodfokú a készültség, s a nyírségi belvizeket összegyűjtő vízfolyásnak vasárnap lezárták a tiszai árvízkapuját. Erre azért volt szükség, hogy a Tisza töltéseit Tiszabercel környékén mentesítsék az ott keddtől várható nagyobb árvízi igénybe vételtől.

A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője beszámolt arról is, hogy a szabolcsi folyók gátjainál észlelt, úgynevezett fakadó vizeket fokozottan figyelik és azokat szükség esetén barázdák nyitásával vezetik el a töltésektől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.