Belföld

Süllyedő hajóról mentettek

Elsüllyedt egy moldovai teherhajó az izraeli partoknál, de a rajta lévő összes embert, a 11 fős legénységet a rossz időjárás ellenére sikerült kimenteni.

Az izraeli média szerint a 3000 tonna vasat szállító moldovai hajó Asdod kikötőjétől 16 kilométerre volt éppen, amikor segélyhívást adott le. Ekkor viharos szelek fújtak a térségben. A tengeren a hullámok magassága elérte a 10 métert is.

A tengerészeti hatóságok egyik tisztségviselője arról is beszámolt, hogy a legénység minden tagja ukrán állampolgárságú és voltak köztük olyanok, akiknek sikerült mentőcsónakba szállniuk, a többiek pedig beugrottak a vízbe. Majd, egy, a közelben haladó tajvani kereskedelmi hajó vette fel őket a fedélzetére. Később, a mentésben részt vett az izraeli légierő egyik helikoptere is.

Mindannyian jól vannak, orvosi ellátásra nem lesz szükségük – tette hozzá a tisztségviselő, aki elárulta, hogy a pénteken kezdődött viharos időjárás több száz fát kidöntött Izraelben, és fennakadásokat okozott az ország elektromos hálózatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik