mdf
Belföld

Megszavazták az MDF új nevét és az új szerkezeti rendszert

Jólét és Szabadság (JeSz) lett az MDF új neve, miután a párt vasárnapi országos gyűlésén a tagok 76 százaléka támogatta a javaslatot.

Hollós János, a párt sajtófőnöke a szavazást követően elmondta, az új név mellett a tagok az új szerkezetet és az új irányvonalat is elfogadták, ezt 90 százalékos többséggel. A párt hivatalosan a következő küldöttgyűlés után változtatja meg a nevét, erre várhatóan február elején kerül sor – mondta.

Makay Zsolt pártelnök a gyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az MDF vasárnap lezár egy korszakot, rendbe teszi szellemi és ideológiai alapkérdéseit, és egyértelműsíti, hogy filozófiai alapja az Antall József által megfogalmazott polgári eszme. Szavai szerint az MDF számára az “antalizmus az, amelyen újrakezdi”, de egyben új fejezetet is nyit egy új politikai nemzedék bekapcsolásához.

Kijelentette, a párt meg akarja teremteni annak az alapjait, hogy az e-párt és az e-demokrácia jegyében a küldöttek mellett a párt minden tagja részt vehessen a döntésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik