Belföld

A Jobbik a szabotálókat is meghallgatná

A Jobbik meghallgatná a sajtó és kulturális bizottság ellenőrző albizottsági ülésén a testület kormánypárti képviselőit, hogy kiderüljön, miért nem jelennek meg a grémium ülésein.

Novák Előd, az albizottság jobbikos elnöke közölte: szükséges számú aláírás gyűlt össze az albizottságban, így beidézik Lukács Lászlót, Menczer Erzsébetet, Németh Zoltánt és Szabó Csabát is. A kérelmet Karácsony Gergely (LMP), Hiller István (MSZP) és Novák Előd írta alá.

A jobbikos albizottsági elnök arra is kitért, hogy korábban a Fidesz által delegált tagok le is mondtak albizottsági tagságukról, de később ezeket a helyeket ismét betöltötték, de az ülésekre nem jártak el a képviselők.

Mint írta: kissé szokatlan, hogy egy testület saját tagjait idézze be, de így a Fidesz eddig obstruáló albizottsági tagjait most már nemcsak a házszabály, hanem az alkotmány is kötelezi a csütörtöki ülésen való megjelenésre.

Az elnök közleményében reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a fideszes képviselők nem lépnek Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György “nyomába”, és részt vesznek saját albizottságuk ülésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik