Belföld

BorsodChem: az üzemzavar után újraindult a termelés

Újraindult a termelés az észak-borsodi BorsodChem Zrt-ben, ahol vasárnap üzemzavar miatt a termelő üzemeket le kellett állítani, és csökkenteni kellett kapacitásukat.

A vegyipari vállalat közlése szerint a BorsodChem erőműben, majd a BorsodChem Therm gőzfejlesztő kazánban vasárnap reggel 9 óra 25 perckor fellépő üzemzavar miatt a cég termelő üzemeinek gőzellátása jelentősen visszaesett.

Emiatt szükségessé vált a termelés jelentős csökkentése, illetve leállítása. A leállítás során a TDI (toluilén-di-izocianát) üzemben egy impulzusvezeték dugulása miatt kis mennyiségű foszgén jutott az elszívás alatt lévő, zárt épületbe – részletezte a társaság a dokumentumban, hozzátéve, hogy a hibát a karbantartók azonnal megszüntették.

Az épületen kívüli foszgénérzékelők a normál értékhez képest nem mutattak változást, a szabadba foszgén nem került ki. A létesítményi tűzoltókat azonnal riasztották, de beavatkozásra nem volt szükség. A gőzszolgáltatás délután fél négy előtt állt vissza, ezt követően a BorsodChem megkezdte a termelés újraindítását.

A BorsodChem MDI, TDI, PVC-por, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán található, ezen kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat tavaly 627 millió euró értékesítésből származó nettó árbevételt ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik