Belföld

MSZP: újravizsgálja Budai Gyula ügyeit az ügyészség

A szocialisták szerint "megalapozatlan vádaskodás" helyett önvizsgálatot kellene tartania az elszámoltatási biztosnak.

Az MSZP szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak önvizsgálatot kellene tartania a “megalapozatlan vádaskodások” helyett.

A szocialisták az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben az elszámoltatási kormánybiztos délelőtti tájékoztatójára reagálnak, amelyen Budai Gyula bejelentette, hogy három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat és mindhárom ügyben büntetőfeljelentés született.

Az MSZP tájékoztatásában úgy fogalmaz, hogy elképedve figyelik a Fidesz morális tartását, amely olyan előélettel rendelkező emberekre bízza az elszámoltatást, mint Budai Gyula.

Az ellenzéki párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az ügyészség leporolta Budai Gyula korábbi termőföldügyi miniszterelnöki megbízott büntetőügyének aktáit. Kiemelik: az ügyészség a jelenlegi elszámoltatási biztos korábbi ügyében vizsgálódott, amelyben a politikus ügyvédi irodája kétes földszerződést intézett, gyanútlan idős embereket megrövidítve.

A szocialisták azt javasolják Budai Gyulának, hogy ilyen “morális háttérrel ne kezdjen megalapozatlan vádaskodásokba”, hiszen szerintük az “elévülés nem erkölcsi fogalom”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik