Belföld

Makacs exminiszterek keserítik Réthelyi életét

Több szocialista és egy SZDSZ-es volt tárcavezető sem akar távozni az egyetemi tanácsokból.

A nemzeti erőforrás miniszter kérésére, az általa megszabott november 30-i határidőig az egyetemi tanácsok tiszteletdíjas tagjainak harmada mondott le önként, több volt szocialista és egy szabaddemokrata miniszter ragaszkodik az előző kormánytól kapott pozícióhoz és a tiszteletdíjhoz – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap információja szerint a 65 minisztériumi delegáltból 22-en tettek eleget Réthelyi Miklós kérésének és önként lemondtak gazdasági tanácsi tagságukról, amelyeknek betöltésére még az előző kormányoktól kaptak megbízást.

A kérést teljesítők közé tartozik Sugár András, a T-Mobile egykori vezérigazgatója, Surányi György, az MNB korábbi és Simor András, a jelenlegi elnöke, valamint Király Júlia MNB-alelnök.

Ugyanakkor a Medgyessy- s a Gyurcsány-kormány miniszterei közül Békesi László, Draskovics Tibor és László Csaba egykori pénzügyminiszterek, valamint Csillag István gazdasági miniszter visszautasította a felkérést – írja a napilap.

Az Országgyűlés által már elfogadott törvénymódosítás szerint 2011. január 31-i hatállyal a rektor és a gazdasági főigazgató kivételével a gazdasági tanácsok valamennyi tagjának megszűnik a megbízatása. A tanácsok a jövőben 9 tagúak lesznek, amelyekbe négy tagot delegálnak majd a tárcák, s a testület tagjai visszahívhatók lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik