Belföld

Egészségügyi szűrőközpont nyílik Devecserben

December 15-én, szerdán kezdi meg működését az új egészségügyi szűrőközpont a vörösiszapömlés által sújtott Devecserben. Németországból komplett röntgenszobát kapott a város.

A Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpontban Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely, Somlójenő, Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny lakosságának megelőző szűrővizsgálatát végzik majd december 15-től előjegyzéses rendszerben – mondta Toldi Tamás polgármester.

Hozzátette: a szűrővizsgálatok között laboratóriumi, általános felnőtt- és gyermekorvosi vizsgálatok, tüdőszűrés, valamint egyéb szakorvosi-tüdőgyógyászati, szemészeti, fül-orr-gégészeti, sebészeti és nőgyógyászati vizsgálatok vehetőek majd igénybe.

Toldi Tamás elmondta, hogy a vizsgálatokat a városi rendelőintézetben, a Miskei utca 47. szám alatt végzik majd, de a centrum további bővítését tervezik.

Az egészségügyi szűrőközpont felállítását Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára jelentette be, rámutatva arra, hosszú távon is foglalkoznak az iszapömlés egészségügyi következményeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik