Belföld

Majdnem meglincseltek egy gázoló buszsofőrt

Halálra gázolt egy 59 éves gyalogost egy autóbusz Ibrányban. A sofőrt a rendőröknek kellett megvédeniük a fenyegetőző helybéliektől.

A halálos baleset szerda este történt. A gázolás után mintegy százfős tömeg vette körül az utasokat nem szállító buszt, többen fenyegették a gépkocsivezetőt, verték a jármű oldalát és megpróbáltak feljutni a bezárt ajtajú buszra a sofőrhöz – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a riasztott rendőrök hamar a helyszínre értek, de hiába próbálták csitítani a tömeget, őket is fenyegették, az egyik járőrt neki is lökték a busznak.

A rendőrök erősítést kértek, s végül mintegy harminc egyenruhásnak – kisebbségi önkormányzati vezetők, illetve polgárőrök közreműködésével – sikerült normalizálniuk a helyzetet.

A rendőrség garázdaság szabálysértése miatt eddig egy embert vett őrizetbe: a 43 éves férfi uszította a többieket is a halálos balesetet okozó buszsofőr ellen. Vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult, mivel egy rendőrnek nekitámadt. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja; a buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik