Belföld

Vádat emeltek Molnár Gyula ellen

Ötrendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség - közölte az MTV híradója kedd este.

A vádirat szerint Molnár Gyula tavaly szeptemberben a budai Várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket. A híradó szerint az eset a tavalyi borfesztivál idejében történt, amikor a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Ekkor meg akarták állítani Molnár Gyula, akkori XI. kerületi szocialista polgármester autóját is.

Sofőrje, – a híradó információi szerint – egy nyugdíjas rendőr azonban először csak lassított és kikiabált a kocsiból. “A rendőrök vallomása szerint azt mondta, menjenek az útból, mert nagy ember az utasa” – idézte a híradó.
Majd mikor végül megállt, a rendőrök igazoltatták a vezetőt. A vádirat szerint: Molnár Gyula ekkor kiszállt, felmutatta országgyűlési képviselői igazolványát, és felelősségre akarta vonni az intézkedő rendőröket. A volt szocialista politikus kifogásolta a rendőri intézkedés elhúzódását, majd a helyszínen tartózkodó rendőröket, négy férfit és egy nőt, letegezett, és velük szemben sértő kifejezéseket használt: senkiknek nevezte őket, és azzal fenyegetőzött, hogy ki lesznek rúgva – hangzott el a híradóban.

Az öt rendőr becsületsértés miatt feljelentette Molnár Gyulát. Ezt a Magyar Televíziónak megerősítette Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is. Kifejtette: “A Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség emelt vádat a terhelt ellen ötrendbeli becsületsértés vétsége miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon.” Az ügyben az MTV Híradó kereste Molnár Gyulát, ő azonban nem akart nyilatkozni – tették hozzá.
Emlékeztettek továbbá arra is, hogy Molnár Gyula ellen egy másik ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás egy Kopaszi-gát melletti telek eladása miatt. Ez utóbbi ügyben várhatóan január végén fejeződik be a nyomozás – számolt be a híradó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik