Belföld

Évszaknyi változás jön az időjárásban

Jelentős lehűlés, havazás és viharos, 70-100 kilométer per órás szél várható.

Hamarosan eléri az országot az a hidegfront, amely csütörtöktől “évszaknyi változást” hoz az ország klímájában; jelentős lehűlés, havazás és viharos szél várható – mondta Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedden az MTI-nek.

A szakember közlése szerint csütörtökig enyhe idő lesz az egész országban; a déli részeken akár 16-17 Celsius-fok is lehet.

Csütörtökön azonban nyugat felől a Kárpát-medencét egy “markáns hidegfront” éri el, amely jelentős lehűléssel, esővel, havazással és viharos erejű széllel jár majd. A középső és a dunántúli országrészben akár óránkénti 70-100 kilométeres széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délutánra átlagosan mínusz 1 és plusz 6 fok közé hűl le, este pedig gyenge fagy is valószínű – fűzte hozzá.

A hidegfront péntekre elhagyja az országot, de a szél erős marad és havazásra is számítani kell. A hőmérséklet pénteken kora reggel mínusz 1 és mínusz 8 fok között lesz. A hideg megmarad a következő napokban is; a hétvégén ónos eső és havazás is lehet – tájékoztatott a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik