Belföld

Gyurcsány haditerve a pártütésre

A Magyar Hírlap szerint erre utal egy elektronikus levél.

„Már minden választókerületben van tagunk és pártoló tagunk. A teljes létszám több mint négyezer fő, közülük több mint ezren tagjai az MSZP-nek” – olvasható a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció platform belső levelezéséből származó, a Magyar Hírlap birtokába került iratban, amelynek végén szerzőként a volt kormányfő neve szerepel.

A november 18-i keltezésű elektronikus levél szerint a „következő feladat, hogy elkezdjük a választókerületi szervezetek megalakítását”. Az aláíró azt szeretné, ha a helyi közösségek tagjai egymást megismerve maguk választanának helyi vezetőket, a következő néhány hónapot pedig egyelőre konzultációkkal, tervezéssel töltenék.

A lap névtelenséget kérő informátora ezek alapján azt valószínűsíti, hogy Gyurcsány új pártot kíván alapítani, felhasználva ehhez az MSZP hálózatát, infrastruktúráját. Szerinte erre utal a Demokratikus Koalíció platform szerkezete is. A többi szocialista platform ugyanis nem épít ki választókerületi hálózatot, vagy nem tart fenn például pénztárnokot, etikai tanácsot, hanem többnyire érdekközösségként, szellemi műhelyként működik – írja a Magyar Hírlap.

AJÁNLOTT LINK:

Haditerv készült az MSZP szétszakítására (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik