Belföld

Szájer nem híve a kétkamarás parlamentnek

Administrator
Administrator

2010. 12. 03. 16:44

Szerinte nincs szükség egy olyan kamarára, amely tovább növeli a politikai elit létszámát.

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő nem híve a kétkamarás parlamentnek és “túl magasnak tartja azt a küszöböt”, hogy azt alkotmányt csak két egymást követő Országgyűlés kétharmados döntésével lehessen módosítani. A politikus, aki az új alkotmány koncepciójának kidolgozására a kormányfő által felkért társadalmi bizottság tagja, úgy fogalmazott: Magyarországnak van egy jól működő, a szuverenitást megfelelően kifejező parlamentje, ami egy házzal megfelelően működik.

Nincs szükség egy olyan kamarára, amely részben lassítja, részben pedig tovább növeli az amúgy is nagyméretű politikai elit létszámát – jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy az új alaptörvény rögzítené, az alkotmány akkor módosítható, ha a javaslatról két egymást követő Országgyűlés változatlan formában, mindkét szavazásnál külön-külön az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával dönt, azt mondta: túl magasnak tartja ezt a küszöböt.

Ugyan szeretnénk az alkotmányt stabillá tenni, azonban az anyagban szereplő feltételek nem biztosítják az alkotmány rugalmasságát – fogalmazott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.