Belföld

Havazás: nincs fennakadás a vasúti közlekedésben

Jelenleg Nagykanizsa térségében havazik; a MÁV munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket.

Nem okoz jelentősebb fennakadást az időjárás pénteken hajnalban, az országban a járatok menetrend szerint elindultak – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Jelenleg Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére a Székesfehérvár–-Gyékényes vonalon néhány perces késések előfordulhatnak a reggeli órákban.

A Pusztaszabolcs–-Dunaújváros– vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál.

A Budapest-–Vác-–Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek.

December 7-ig Sárbogárd–-Baja– vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. Baja–-Bátaszé-k–Szekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár.

A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik