bkv
Belföld

Tarlós nem tudott a BKV pénzéről

A főpolgármester már "képességbeli problémákra" gyanakodott.

A Magyar Közlönyben már megjelent, hogy soron kívül folyósítja az állam a BKV támogatását, de a budapesti főpolgármester erről nem tud. Tarlós István a Magyar Televízió ma reggeli műsorában nehezményezte is, hogy a BKV anyagi gondjainak rendezésére ígért pénzt még nem kapták meg

Arra a kérdésre, miért nem érkezett meg a nemzeti gazdasági minisztériumtól a 12,5 milliárd forint, a főpolgármester azt mondta: ő sem érti, már arra is gondolt, hogy képességbeli problémák vannak-e a minisztériumban, hiszen a BKV “szörnyű helyzetben van.

Azt még a „hülye is tudja, hogy ezt a szituációt nem mi állítottuk elő” – tette hozzá. Tarlós István szerint akik nem segítik elő, hogy a BKV helyzetét megoldják, azok Budapestnek ártanak, a Fidesznek ártanak. A BKV-tól 800 milliárd forint hiányzik.

Ezt a szituációt nem lehet lokális ötletekkel megoldani, nincs az a zseni, aki erre megoldást tudna nyújtani, az államnak segíteni kell – közölte a városvezető. A BKV évente 40-50 milliárdos adósságot termelt eddig – véli Tarlós. A BKV rehabilitációja kormányzati hatáskör, de a törvény ezt a feladatot a főváros hatáskörébe utalja, ezt pedig a főváros képtelen megoldani – mondta a Ma reggelben a budapesti városvezető.

AJÁNLOTT LINK:

Tarlós: én már arra is gondoltam képességbeli problémák vannak a minisztériumban (Hirado.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik