Belföld

Csúcson a benzinár és még emelkedhet

Ismét drágultak az üzemanyagok és hamarosan újabb áremelés jöhet.

Bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. A mostani emeléssel a benzin ára újra a csúcsra, 345-346 forintra emelkedett, a gázolajé pedig 335 forintra.

Egy hete még bruttó 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Idén még nem volt ilyen drága az üzemanyag, a benzin most 32, a dízel 40 forinttal kerül többe, mint az év elején.

A forint gyengülése miatt a következő hetekben akár tovább emelkedhet az üzemanyagok ára – adta hírül az MR1-Kossuth Rádió. A KBC Equitas szakértője. Takács Szabolcs szerint nem tud a forint visszaerősödni, ha az európai és a magyar problémák fennmaradnak.

A Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc úgy véli, ha az üzemanyagárak tartósan magasan maradnak, a vállalkozások lehetőség szerint ismét külföldön fognak tankolni. Ez pedig, tette hozzá, hosszabb távon jelentős adókiesést jelenthet az állam számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik