Belföld

Kutyahideg helyett újra hó

Délutántól újabb csapadékzóna éri el a Kárpát-medencét. Holnap estig országszerte várható csapadék.

Késő délutántól dél felől egyre többfelé lehet havazás, este északon is erősen megnövekszik a felhőzet. Az éjszaka második felétől délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék. A legtöbb helyen hó eshet, de hajnalban délkeleten, keleten ónos eső, eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka általában 0, -6 fok között alakul. Reggelre mindenütt enyhül az idő, ekkor már országszerte +1, -5 fok várható.

Holnap délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható csapadék; az északnyugati, északi tájakon havazás, az ország többi részén ónos eső, eső. A keleti, északkeleti szél, holnap több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +2, -4 fok között alakul.

Délutántól kevesebb csapadék valószínű. A Dunántúl nyugati és északi részén, illetve az Északi-középhegységnél havazás, havas eső várható. A déli-délkeleti és keleti megyéinkben havas eső, eső lesz a jellemző, néhol fagyott eső, eleinte még ónos eső is előfordulhat.

A keleti-északkeleti szél mérsékelt lesz, de az Alföldön és a középső területeken lehetnek élénk, időnként erős széllökések, melyek a magasabban fekvő helyeken hóátfúvást is okozhatnak. A

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik