Belföld

Gyurcsány Orbánról, Bayer Gyurcsányról

A volt kormányfő és a publicista más-más szemszögből a hatalom működéséről.

Gyurcsány Ferenc “tátongó politikai ürességnek” minősíti a fideszes képviselők reagálását arra, amikor az index.hu rákérdezett, mi lesz a magánnyugdíjpénztáraktól elvett háromezermilliárd forinttal.

A volt kormányfő megértő a képviselőkkel, hiszen szerinte “Orbán Viktor sem tudja, hogy mi van a nyugdíjrendszerben”. Gyurcsány Ferenc ezért rövid leírásban mutatja be, mit kellene tudnia a jelenlegi kormányfőnek ahhoz, hogy ne beszéljen “annyi sületlenséget”, mint tegnap.

A szocialista politikus egyébként azt sem zárja ki, hogy Orbán Viktor pontosan érti a rendszert. Ebben az esetben – szerinte – “tudatosan mellébeszél, megtéveszt, rosszabb esetben hazudik”.

Közben Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap főmunkatársa a tegnapi Orbán-Gyurcsány vitát párbajhoz hasonlítja, majd rögtön hozzáteszi, hogy nem is lehetett az, mert ahhoz legalább két párbajképes egyén kell.

A Fidesz-alapító publicista szerint Gyurcsány “egy retekből kivakaródzott ripacs”, akit csak a társadalom önvédelmi reflexének teljes csődje repíthetett a miniszterelnöki székig, de a “jellem hiánya… kiordít minden pozíció mögül.”

Bayer Zsolt szerint nem az a gond, ha a tehetség ki akar törni, az a baj, ha ezt „bármi áron” teszi, ha elhiszi, hogy személyes sorsa a világ sorsa, mert “onnantól fogva nincsen méltányosság, nincsen szorongás, nincsen gátlás és nincsen más lehetőség: csak a hatalom van.”

AJÁNLOTT LINKEK:

A tátongó politikai üresség (kapcsolat.hu)
A párbaj (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik