Belföld

Az MSZP Matolcsy feleségét kérdezi

A párt szerint a miniszternek le kellene mondania. Molnár Csaba Matolcsy György feleségéhez intézett írásbeli kérdést.

Matolcsy György nejéhez intézett írásbeli kérdést Molnár Csaba (MSZP), mivel a miniszter a Népszabadságnak a minap azt mondta, nyugdíjügyekben felesége dönt.

Elintézi-e hárommillió magyar magánnyugdíjpénztárát?” – címmel nyújtott be hivatalos írásbeli kérdést a képviselő “dr. Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter Úr Feleségének”.

A képviselő szerint a “hárommillió magyar pénztártag mindeddig nem a megfelelő emberhez címezte kétségbeesett kérdéseit”, hiszen valójában a miniszter neje tudhatja a választ arra, mi lesz az állam tulajdonába visszakerülő, körülbelül ezermilliárd forintnyi állampapírral.

A HVG.hu publicistája szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania, ha nem akarja magával rántani a kormányt. Németh György is a Népszabadságnak adott miniszteri interjúra hivatkozik, amely szerint a miniszter feleségére bízza a nyugdíjügyeket.

A kérdés egyik szaktekintélyének számító publicista – aki mindig a második pillér ellen volt – szerint Matolcsy György sem intellektuálisan, sem szakmailag nem elég felkészült arra, hogy a mostani lépést az unió és a világ gazdasági vezetőivel meg tudja értetni.

A szerző szerint a nemzetgazdasági miniszternek módja lenne a második pillér felszámolásának helyességéről meggyőzni a hazai közvéleményt és a nagyvilágot, feltéve persze, hogy tettei alátámasztják a szavait. De nem támasztják alá.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mit tervez a háromezer milliárd forinttal, miniszterné asszony? (Nol.hu)
Németh György: Miért akarja Matolcsy megbuktatni saját kormányát? (HVG.hu)
Kopits: megalapozatlan Matolcsy kritikája (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik