Belföld

Újabb lezárt út, újabb áramkimaradás

Sok helyen a hótól kidőlt fák, a fővárosban a villogó jelzőlámpák okoznak gondot.

Újabb utat zártak le a havazás miatt Győr-Moson-Sopron megyében. A Lébény és Tárnokréti közötti szakaszon kellett a forgalmat leállítani. Korábban az Ivánt Újkérrel, illetve Simasággal összekötő, valamint a Röjtökmuzsaj-Csapod közötti szakaszt kellett lezárni.

A hótól megterhelt ágak oly mélyre hajoltak, hogy már akadályozták a közlekedést. Az ágakra rakódott hó súlya Vas megyében is problémát jelenthet. Emiatt nagyon sok fakidőlés volt az éjszaka. Ilyenek a következő órákban is előfordulhatnak, mert a hó vizes, nagy a súlya.

Az intenzív havazás részleges áramkimaradást okozott Zala megyében. Az áramszolgáltató a hiba okát keresi, leszakadt vezetékekről nem tudnak. Az áramkimaradás Zalaegerszeg és Lenti egyes városrészeit, Bocfölde, Kispáli, Nagypáli és Nagykutas települést érinti.

Budapest nagy részén órák óta eső esik, így az utak többsége jelenleg vizes, hótól latyakos, a mellékutcákban viszont még jobbára havas, csúszós az aszfalt, elsősorban a budai oldalon és a külső kerületekben. A BKV járatok rendben közlekednek.

Kora reggel több baleset is történt, például a III. és a XXII. kerületben, és jó néhány lámpahiba is nehezítette a közlekedést. Több helyen sötétek, vagy sárgán villognak a jelzőlámpák, így a Soroksári úton két helyen, az Erzsébet körúton a Dohány utcánál és a Wesselényi utcánál, budán a Magyar Jakobinusok terén.

Havasi Zsolt, a Fővinform munkatársa azt mondta, hogy az első havazást különösebb fennakadás nélkül “élte túl” a közlekedés, de sajnos sok baleset történt, szombaton például a gyalogos elütés volt a jellemző.

Kórházba szállítását követően meghalt az az idős szegedi férfi, akit vasárnap kora este a helyi sportcsarnoknál ütött el egy személyautó. A 76 éves, mozgásához járókeretet használó férfi nem a gyalogátkelőn akart átkelni az úttesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik