Belföld

Kemény fagyok jönnek

fagy (fagy)
fagy (fagy)

Mínusz tíz fokig süllyedhet a hőmérséklet a jövő héten, újabb havazás, eső is lehet.

Hétfőn reggelre mérséklődik a szél – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Hajnalban -5 és +1 fok közt alakul a hőmérséklet, napközben 0 és 4 fok közti maximumokra lehet számítani.

Kedden napközben átmenetileg mindenhol beborul az ég, némi napsütésre délelőtt keleten, délután nyugaton van esély. Sok helyen várható csapadék, az ország középső tájain és északon főleg hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. Hajnalban -6 és -1, nappal -1 és +5 fok közt alakul a hőmérséklet.

Szerdán kisebb záporok, hózáporok lehetnek, a legalacsonyabb hőmérséklet -7 és -1 fok közt, a legmagasabb 0 és +5 fok közt alakul.

Csütörtökön erősen felhős, borult lesz az ég, délutántól egyre többfelé kell számítani csapadékra, északon főleg hóra, másutt havas esőre, esőre. A legalacsonyabb hőmérséklet a havas, kevésbé felhős helyeken -10 fok is lehet.

Pénteken esőre, havas esőre, ónos esőre, északon és északkeleten havazásra készülhetünk, többfelé megerősödő, az Alföldön viharossá fokozódó széllel.

Szombaton is felhős égre számíthatunk záporokkal, hózáporokkal, vasárnap viszont már kevesebb csapadékot ígérnek, ugyanakkor továbbra is hideg lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet -8 fok lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik