Belföld

Mégis három bankrabló volt: a hajsza folytatódik

Hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást; a rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy elfogja a még menekülő bűnözőt.

Hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást; a rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy elfogja a még menekülő bűnözőt – mondta Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatón. A tűzpárbajban lelőtt egyik rablón és a kirabolt pénzintézet közelében elfogott férfin kívül a rendőrség azt a harmadik feltételezett elkövetőt keresi, aki miatt péntek este lezárták a XIX. kerületi Szigligeti utca egyik lakótömbjét – tette hozzá a főkapitány. A lezárt épületbe, amelyet a Terrorelhárítási Központ munkatársai fésültek át, éjjel fél kettőkor engedték vissza az embereket.

Miután kiderült, hogy a harmadik elkövető nem a házba menekült be, a rendőrség kiterjedt hajtóvadászatot indított kézre kerítésére – mondta Tóth Tamás. A nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem árultak el a harmadik elkövetőről.

A főkapitány közlése szerint a tettesek összesen 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankból, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt feltehetően ugyanez az elkövetői kör fosztott ki, akkor 9 millió forinttal távoztak a pénzintézetből.

A múlt pénteki rablásnál az úgynevezett néma riasztó és állampolgári bejelentés alapján érkeztek a rendőrök a bankhoz, majd a közelben elfogták az egyik elkövetőt, akinél maroklőfegyvert találtak; egy másik rablót, akinél sorozatlövő volt, tűzpárbajban lőttek le a rendőrök – mondta Tóth Tamás. A főkapitány bűnügyi helyettese hangsúlyozta: a rendőrök jogosan használták a fegyverüket, ez már a vizsgálat első szakaszában biztosan állítható, hiszen a rabló rájuk lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik