Belföld

Leesett az első hó idén

Többször erősen havazott szombat hajnalban az ország több pontján. Csak kisebb baleseteket okozott a téli időjárás.

Erősen havazott a Balaton déli partján, mindkét irányban elakadt kamionok nehezítették a közlekedést az M7-es autópályán. Áram nélkül maradt 16 ezer ember Fejér és Komárom megyében – közölte Egyházi Nikoletta, az E.ON áramszolgáltató sajtóreferense.Nincs többek között áram Ercsiben, Csóron, továbbá Esztergom és Tatabánya egy részén – közölte a sajtóreferens, hozzátéve, hogy Fejérben több mint húsz települést, míg Komáromban ötöt érint az áramszünet. Az áramszünetet a széltől és a hótól kidőlt oszlopok okozták. Estére megpróbálják elhárítani a hibát, elsősorban azokban a városokban, ahol a legtöbb fogyasztót kapcsolhatják egyszerre vissza a szolgáltatásba, egyedi helyeken azonban tovább tarthat az áramszünet.

Késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, mert Gárdonynál nem működnek a biztosító berendezések – közölte a Mávinform. A tájékoztatás szerint a gárdonyi vasútállomáson reggel fél nyolc óta szünetel a közüzemi áramszolgáltatás, emiatt a váltókat nem tudják átállítani. A fennakadás miatt a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon átlagosan félórás késéssel közlekednek a vonatok.

Budapesten pénteken este 11 óra körül változó intenzitással, sokszor rendkívül erős havazás kezdődött. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) folyamatosan takarítja az utakat, hajnalban a közösségi közlekedés elindult – közölte a társaság szombaton hajnalban. Az FKF mérései szerint a budai hegyvidéken több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. Az FKF az éjszakai műszakban 94 munkagéppel folyamatosan végzi az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségiközlekedési-útvonakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A BKV járatai valamennyi vonalon rendben elindultak – mondta a társaság fődiszpécsere.

Berogyott a budapesti Millenáris hokipálya sátra az éjjel hullott hó terhe alatt. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára közölte, hogy a létesítmény használhatatlan, ezért mielőbb elkezdik a munkákat, és remélik, hétfőtől már ismét lehet rajta edzeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik