Belföld

Gyurcsány azt akarja, amit Orbán 12 éve

Gyurcsány polgári Magyarországot szeretne, szabadsággal és igazságossággal.

Gyurcsány Ferenc az 1998-as Horn-Orbán választási vita felidézésével bírálja a mostani kormányfőt. Emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor 12 éve még arról beszélt, hogy a „polgári” jelző nála önálló, szabad embert jelent, akinek van tudása, kultúrája, erkölcse, jog- és állampolgári tudata…

A volt kormányfő blogjában úgy véli, Orbán most nem emlékszik 1998-as önmagára. Arra, hogy az ország nagy része polgárosodni akart és a Fidesz-elnök hozta a felemelkedés reményét. “Azt üzente, hogy önálló és szabad, ezáltal sikeres lehetsz. Azt mondta, hogy a siker forrása önmagad vagy, a szorgalmad, a teljesítményed, a kultúrád, az erkölcsöd.”

A volt kormányfő szerint ma nem ezt mondja Orbán, és a baloldal jelentős része is ódzkodik a polgári világtól. “Egyiküknek sincs igaza. Ha valamire szükségünk van, akkor az a polgári Magyarország eszméje” – írja a szocialista politikus. Szerinte Orbán a polgári Magyarországot rombolja minden gesztusával, amit most csinál a magánnyugdíjpénztárakkal, az a polgári Magyarország elárulása.

Gyurcsány úgy véli: az orbáni jobboldal mára a polgári Magyarország, a jogállam, az alkotmányosság, a polgári felelősség legveszélyesebb ellenfele. Nem a nyugdíjunkat veszik csak el, hanem sokkal többet: egy nyugatos, polgári Magyarország esélyét – írja a volt kormányfő.

AJÁNLOTT LINK:

A polgári Magyarországért (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik