Belföld

Fokozott járőrszolgálat az elsötétült Esztergomban

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 11. 24. 18:06

Szerda este sem lesz közvilágítás a város egyes részein. Veszélyhelyzetet hirdethetnek ki.
Korábban a témában:

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: fokozott járőrszolgálatot rendeltek el Esztergom azon negyedeiben, ahol nincs megfelelő közvilágítás. A rendőrök munkáját a településőrök és a polgárőrök segítik. Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője azt mondta, a fokozott rendőri készenlét kapcsán egyelőre nem vezényelnek át egyenruhásokat Esztergomba, így a készenléti rendőröket sem vetik be. A Független Hírügynökség úgy tudja, az ügyben már az országos rendőr-főkapitány is érdeklődött a helyi rendőrség vezetőjénél a kialakult helyzetről.

Szerdán este már kétszer akkora területen nem égnek az utcai lámpák, mint egy nappal ezelőtt: a városban jelenleg körülbelül 20 utcában nincs közvilágítás, többi közt a város főútján, és a település két városrészében, Szamárhegyen és Búbánatban. Utóbbi részen él többi közt a város korábbi polgármestere, Meggyes Tamás, és volt alpolgármestere, Knapp János Pál, de a dorogi polgármester is. A városnak egymilliárd forintos tartozása van, ennek csak egy része, amit a közvilágítást szolgáltató cégnek ki kell fizetni.

A Tivi Kft. dolgozói azért szedték ki az utcai lámpák égőit, mert a korábbi felújítások elvégzése után nem kapták meg a pénzüket. Energiatakarékossá alakították a közvilágítást, a megspórolt pénzből kellett volna kifizetnie őket a városnak. A polgármester állítása szerint kedden 80 millió forintot utaltak át a cégnek, most azt vizsgálják, megérkezett-e már a cég bankszámlájára. A polgármester hozzátette: azt kérte a cégtől, hogy az iskolák és a kórház környékén ne kapcsolják ki a közvilágítást, mert az fokozottan balesetveszélyes. A rendőrséget arra kérte, hogy ha éjjel nem lesz közvilágítás, jobban figyeljenek a közbiztonságra az érintett területeken.

A Fidesz helyi szervezete szerint Tétényi Éva csődbe viszi a várost azzal, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményezett. A polgármester azt mondja, egy hónap alatt nehéz csődbe vinni egy várost, a tartozások már 2009-ben, Meggyes Tamás idején is fennálltak. Az adósságrendezési eljárás véleménye szerint nem csődeljárás, csak azt a célt szolgálja, hogy a város ismét fizetőképes legyen.

A Független Hírügynökség értesülése szerint csütörtök délután három órára Esztergom jegyzője összehívja a városi védelmi bizottságot, mert a vezetőség megítélése szerint veszélyhelyzetet kell kihirdetni a kialakult állapotok miatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.