Belföld

A büdzsé és az adósságcsapda

Szijjártó szerint a büdzsé fontos lépés az adósságcsapdából való kijutásban.

A miniszterelnök szóvivője szerint a jövő évi büdzsé, a megújulás költségvetése egy rendkívül fontos lépés kifelé abból az adósságcsapdából, amelybe a Gyurcsány-korszak elhibázott, megszorításokra épülő gazdaságpolitikája sodorta az országot. Szijjártó Péter ezt azután közölte, hogy a szocialista Tukacs István keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP elviszi Lázár Jánoshoz, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjéhez a Fidesz tavalyi, 1400 költségvetési módosító indítványát. Ha ezek akkor fontosak voltak a Fidesznek, most miért nem azok? – kérdezte a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője közleményében erre reagálva azt írta: a nemzeti ügyek kormánya az emberek akaratának megfelelően csökkenti az adókat, a gazdasági növekedés beindítására és új munkahelyek létrehozására koncentrál.

A kormány megvédi az emberek nyugdíját, és “a spekuláns üzletemberek oldalán álló szocialistákkal” szemben mindenkinek visszaadja a nyugdíjpénztár-választás szabadságát – közölte Szijjártó Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik