Belföld

Veszélyes anyagot szállító szerelvény halad át az országon

Veszélyes anyagot szállító védett vonatszerelvény halad keresztül Magyarországon, amelynek biztosítását a rendőrség végzi - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség további információkat nem közölt a szerelvényről, az MTI tudósítója azonban látta, hogy a több mint tíz kocsiból álló, kék színű konténereket szállító teherszerelvény – elején kettő, a végén pedig egy személyszállító vagonnal – megállás nélkül haladt át a kaposvári vasútállomáson pár perccel 14 óra előtt, Csurgón át Gyékényes felé tartva.

Az MTI tudósítója a kaposvári állomáson tucatnyi sárga mellényes rendőrt látott, a szerelvénynek háttal, a sínpár mellett állva, amíg a hangosbemondón keresztül személyvonatként bejelentett szerelvény áthaladt az állomáson, majd az egység távozott.

Az MTI értesülése szerint a Somogy megyébe belépő szerelvény haladását Csomától Gyékényesig minden állomáson és vasúti átjáróban, valamint a közút mellett futó sínek mentén rendőrök biztosítják.

A www.baon.hu internetes portál úgy tudja: a szerelvény Szerbiából érkezett “atomvonat”, amely Magyarországon áthaladva Szlovéniába megy tovább, hogy ott hajóra rakják, és folytatja az útját Oroszországba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik