Belföld

Nincs influenza aktivitás Magyarországon

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő háziorvosok jelentése alapján körülbelül 7100 ember fordult influenzaszerű panaszokkal orvoshoz november 8-14. között.

Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében megállapítja, hogy az influenza-gyanús betegektől származó mintákban nem találtak influenza vírust. Egy évvel ezelőtt novemberben, a világjárvány idején egy hét alatt már több mint 34 ezer ember fertőződött meg, és a H1N1 járványnak már 8 halálos áldozata is volt.

Az OEK jelentése szerint a 45. héten 16 beteget vettek fel kórházba influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt. Négy esetben intenzív ellátásra, három esetben gépi lélegeztetésre volt szükség. Bár az influenza-gyanús betegektől származó mintákból nem mutattak ki influenza vírust, három esetben adenovírust, egynél parainfluenza vírust és háromnál Mycoplasma pneumoniae-t találtak.

Tavaly ilyenkor 34100 ember fertőződött meg influenza vírussal egy hét alatt. 4 ember került kórházba influenza szerű tünetekkel, közülük 20-at kezeltek intenzív osztályon, és közülük 12-en szorultak lélegeztető gépre. Összesen 19 kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat a fővárosban és 10 megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik