Belföld

Nem bírja Szigetvár a fürdőjét

Nagy valószínűséggel meg kell válnia gyógyfürdőjétől Szigetvár önkormányzatának, mivel a létesítmény hiteleinek visszafizetése kilátástalan terhet jelent a baranyai kisvárosnak - írta az Új Dunántúli Napló.

Kolovics János polgármester ennek kapcsán elmondta: az adósságrendezési eljáráson most túljutottak, de a város önmagában képtelen kigazdálkodni a beruházás hiteleinek terheit, nem is beszélve a hosszú távú versenyképességet biztosító élményberuházásról és szállodafejlesztésről.

A régiós vonzáskörű fürdő létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, ezt bizonyítják a számok is. Már 2008-ban is 130 ezer volt éves szinten a vendégek száma, tavaly pedig már a 150 ezret is meghaladta a látogatottság. Mindez azonban az elmúlt két év távlatában csak a nullszaldós működéshez volt elegendő.

A kezdetekkor 870 millió forintosra tervezett – ehhez mintegy 200 millió forintos állami támogatást nyert a város – fürdőfejlesztés teljes költsége 1,3 milliárdra rúgott, a befejezéshez szükséges pénzt hitelből biztosította a létesítményt átadása óta üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Szigetvíz Kft. – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik