Belföld

Piros lámpás negyed: türelmi zóna Tiszavasváriban

A prostituáltak januártól egy külterületi részen végezhetik tevékenységüket.

Türelmi zónát jelölt ki a prostituáltaknak az önkormányzat Tiszavasváriban – közölte Fülöp Erik, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jobbikos polgármestere. A prostituáltak január elsejétől csak a településtől távol, egy külterületi részen végezhetik tevékenységüket, amelyet a terület-kijelölés eredményeként a hatóságok szigorúan ellenőrizhetnek és hatékonyan felléphetnek a szabályokat megsértőkkel szemben – mondta a városvezető.

Hozzátette: a jobbikos többségű önkormányzati közgyűlés – a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a 12 tagú tiszavasvári testületben 7 képviselője van – a türelmi zóna kijelölését lakossági panaszok alapján tűzte napirendjére, és egyhangú szavazattal hozta meg döntését.

Fülöp Erik úgy vélte: a türelmi zóna kijelölésével “ellenőrzött körülmények közé kerül Tiszavasváriban az ősi mesterség”, miközben a közrendet, a köznyugalmat nem zavarja nagymértékben ezentúl. A rendőrség hatékonyan ellenőrizheti a területre “kiállókat”, megkövetelheti a szabályok betartását, az érintettek rendszeres orvosi vizsgálatának kötelező igazolását, s nem utolsósorban a vállalkozói engedély meglétét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik