Belföld

Nincs vége: újabb Hunvald-ügyek kerülhetnek elő

A VI. kerületi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A volt erzsébetvárosi szocialista polgármester ellen már vádat emeltek, de újabb ügyek kerülhetnek a számlájára – tudta meg a HVG.hu.

A nyomozók egy meglehetősen érdekes lopási üggyel kapcsolatban nyomoznak, amelyben a feljelentő szerint az okozott kár mintegy 66 millió forintra rúg. A feljelentő a Péterfy Sándor utca 34. szám alatti, az önkormányzati védett házak között szereplő ingatlan egyik bérlője volt, aki raktárral, pincével és műhellyel rendelkezett a házban, és azt régóta meg akarta venni. Végül azonban egy cég szerezte meg a házat, ami 2008 őszére lebontásra került. A bérlő a bontásról nem is tudott, arra akkor került sor, amikor peren kívüli egyeztetéseket folytatott Hunvalddal, hiszen vitatta a bérleti szerződése felmondását. A bontással a bérlő raktárának berendezése is megsemmisült – ismerteti az ügyet a HVG.hu.

Szintén új esemény, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség színlelt tanácsadói szerződések, hűtlen kezelés gyanújával is vizsgálja az erzsébetvárosi ingatlanügyekben vádolt Hunvald felelősségét.

Korábban megírtük, hogy a Népszava információi szerint Hunvald György védője a legfőbb ügyészhez fordult. Sebes Péter arra vár választ Kovács Tamástól, jelent-e veszélyt a büntetőeljárásra, ha nyilvánosságra hozzák a bizonyítási anyagot.

AJÁNLOTT LINK:

Hunvald ügyeinek listája egy érdekes lopással bővülhet (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik