Belföld

Gergényi információkat adott Hunvaldnak

A volt polgármester megszabadult a mobiltelefontól, amin a vasprefektust hívta.

A Magyar Nemzet szerint Hunvald György baráti viszonyt ápolt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitánnyal, akivel egy-két havonta egy Kazinczy utcai étteremben találkozott. A lap a birtokába került nyomozati iratokra hivatkozva azt állítja, hogy a vasprefektusként emlegett főrendőr is segítette az elmúlt években Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesterét.

A Központi Nyomozó Főügyészségen Golcsa József, aki csaknem nyolc évig volt Hunvald sofőrje, tíz hónapon át tartó vallomás-sorozatában részletesen kifejtette az ügyről mindazt, aminek szem- és fültanúja volt, illetve amit egykori főnökétől hallott – írja a Magyar Nemzet. A 2007 májusában Gergényi Péterről Golcsa elmondta: “Gergényitől 2008 tavaszán Hunvald anyagot, információt kért K. Ferencről, mivel úgy vélte, hogy K. érdeklődik Hunvald után”. Golcsa szerint ezt követően el kellett dobnia a mobiltelefont, amelyről Hunvald hívta Gergényit. A sofőr azt állítja: több taxiváltással kellett elmennie egy XI. kerületi, emeletes irodaházba, és a portán egy hölgytől kapta meg egy borítékban a Gergényitől származó, K.-ra vonatkozó anyagot.

Az érintett személy a sofőr szerint leszerelt rendőr, és akkoriban egy zuglói pizzéria tulajdonosa volt. Azt is tudta róla, hogy barátja Czibula Csabának, aki később a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjeként, majd az erzsébetvárosi gazdasági bizottság SZDSZ-es delegáltjaként tevékenykedett. Czibula Csaba, a Hunvald-ügy jelenleg szökésben lévő – nemzetközi és európai elfogatóparancs hatálya alatt álló – gyanúsítottja.

Tegnap a Magyar Televízió híradója arról számolt be, hogy megkereste Szilvásy Györgyöt, de a volt titokminiszter cáfolta, hogy ő bármilyen információt átadott volna Hunvaldnak, akit 24 társával együtt bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség.

AJÁNLOTT LINK:

Hunvald, Gergényi két jó barát (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik