Belföld

Elmarad az év végi jutalom a pécsi önkormányzatnál

Nem fizet év végi jutalmat dolgozóinak a pécsi önkormányzat az idén. Az erre szánt pénzt a fogyatékkal élők körülményeinek javítására költi.

“A városvezetés szakít azzal a korábbi gyakorlattal, hogy az önkormányzati dolgozók között mintegy 40 millió forint pénzjutalmat oszt ki minden év novemberében” – áll Páva Zsolt polgármester közleményében.

A fideszes politikus magyarázata szerint az idén sikerült ugyan helyreállítani Pécs hitelképességét és stabilizálni intézményeinek, cégeinek működését a korábbi szocialista városvezetés elhibázott és a várost a csőd szélére sodró döntései után, de sok feladat van még hátra, amelyből mindenkinek részt kell vállalnia.

“A most megtakarított pénzt hasznosabb célra fordítja a város. A mozgásfogyatékkal élők életkörülményeit próbáljuk javítani, mert úgy gondolom, kötelességünk legjobb tudásunk és képességünk szerint gondoskodni azokról a pécsiekről, akik erre rászorulnak” – hangsúlyozta Páva.

A tervek szerint átalakítják a Zipernovszky utcában található átmeneti otthont, hogy ott egy-két fős szobákban, lakóotthonokban, “emberi módon” élhessenek a Malomvölgyi Szociális Otthon jelenleg igen rossz körülmények között elhelyezett lakói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik